Sommarbilder

Nu när jag sitter här och bläddrar i alla bilder så kommer här några sommar hundbilder också.

Först Pixel med sommarfrisyrSen havsmonstret Nasu som anfallerOch till sist Nasu med sin kullsyster Freja som leker på stranden.

Mera bilder

Nu har det landat en del bilder till i min dator. Jag ska bjuda på några till.


Här rövas bruden bort...


...och brudgummen skall berätta 5 skäl varför han valt sin brud. Jennys halvsyster Linda håller räkning på att skälen är tillräckligt många.


Det behövdes ännu 10 stycken bra saker om svärmor...


...innan han fick en blomma gjord av pappersservetter och glitterband att över räcka till sin brud när hon kom tillbaka.


En bröllopsvals blev det också.


Till sist en bild på Terese och Pernilla.

Festdag

Nu har vi firat färdigt och jag har vaknat efter en orolig natt som blev allt för kort och söndrig. Vi (gubben och jag) var hemma redan vid tie men sen trillade det in folk ända till klockan två då alla gästerna tydligen hade gått hem. Vi hann med både tal, middag, snapsvisor, tårta, brud bortrövning, brudbukettskastning och strumpebandsavklädning under den tid vi satt med. Några foton har det fastnat på min kamera, men dom flesta finns i Nillas och Mimis kamera och dom åkte hem till sej och sova. Men jag skall bjuda på det jag har.Jenny och MårtenStrumpebandavklädningNapp. Eftersom det var julfest var strumpebandet gjort av glitterband.Det var vår andra svärsonskandidat Mimi som fångade strumpebandet. Så vi får väl ordna ett bröllop till snart. Mimi på bild med vår mellandotter, sin fästmö Nilla. Strumpebandet använde han som krona resten av kvällen. 

Det kommer mera bara alla bilder hittar in i min dator.

BildbevisPuss......och skål!En nöjd storasyster......och en glad lillasyster med morföräldrar.För att fira det hela gick vi på restaurang allihopa, en glad lillasyster......och en glad storasyster och några till.


Trött Torsdag

Nu har jag inte gått på bassängträningar, cirkelträning eller lymfterapi på två veckor pga min envisa förkylning och det börjar kännas i kroppen. Smidig som ett kassaskåp eller något liknande är tillståndet just nu. Men idag har jag äntligen tagit mej själv i kragen och varit hos Fpa (vår försäkringskassa) och tagit reda på vad det står i tillägget till min rehab plan som min vårdcentralläkare har gjort upp och om jag behöver ett nytt läkarintyg igen en gång för att få min handikappersättning fortsatt när den tar slut i början på året.

I rehab planen står det att läkaren anser att jag behöver OMT (ortopedisk manual terapi) 60 minuter en gång i veckan, lymfterapi 45 minuter  en gång i veckan, neuropsykolog kontakt en gång i veckan, smärtrehabilitering 5 dagar 2 ggr/ år och en ny anstaltsrehabiliteringsperiod 4 veckor på Kottby. Lymfterapin är det ända som förverkligas. Fina planer som ändå inte betyder någonting i praktiken. Väntar bara med spänning på när dom nästa gång får för sej att jag skall ut i arbetslivet. 

De intyg som jag fick när jag var intagen på Kottby i somras har ingen betydelse mera utan jag behöver få ett nytt läkarintyg för att få min handikappersättning fortsatt. Fpa förväntar sej att jag skall få en ny utbytes hjärna tror jag eftersom jag blir beviljad handikappersättning för bara ett år i taget. På det förra beslutet stod det klart och tydligt att dom förväntar sej att jag skall bli frisk igen från min 10 år gamla hjärnskada. Nu har jag beställt en privat tid till min neurolog, kostar skjortan med det är värt det. Inget onödigt tjafs utan tydliga och klara frågor och svar och ett papper som igen duger för ett år framåt. Tills det är tid för nästa omgång. 

På lördagen är det faktiskt 10 år sen min bilolycka. Borde kanske firas eller uppmärksammas på något sätt :( 10 år av papperskig med myndigheter, först trafikförsäkringen och nu arbetspensionsförsäkringen och Fpa. 

Regnig onsdag

Det regnar och är ruskigt och mörkt ute idag. Snart hinner jag ju inte upp ur sängen på morgonen innan det har blivit mörkt igen. Jag är ingen morgonmänniska precis utan sover gärna fram till 9 tiden, ibland ännu längre och sen tar det ännu tid innan jag kommer igång.

Idag kom vi iaf iväg på en skogspromenad med Pixel. Det var vått och klafsigt i skogen och snön har smält bort hel och hållet. Så det var en blöt hund som ville ligga hopkurrad på mattes jacka och torka i flera timmar när vi kom in tillbaka. Det där med jackan har blivit en ritual varje gång vi kommer in. Pixel tar tag i ärmen och drar av mej jackan genast som jag öppnat dragkedjan. Först var det för att komma åt godiset som det förhoppningsvis fanns kvar lite av i fickan, men nu kurrar han ihop sej för att sova på den också.

Snickers och Kajsa, dvärgvädurskaninerna som bor ute på gården har flyttat in i sin vinter bostad.Det är kallt och vått att bo i en gallerbur så nu har dom flyttat till sin isolerade vinterbostad. Det är svårare och städa men jag får väl komma på något knep. Kanske lägga in en toalett låda med kattsand.

Hos sköldpaddorna känns också hösten av. Jag minskar på värme och belysning med en timme nu och en timme då. Dom flesta är ganska trötta men pappa Arthur som har sovit hela hösten har nu vaknat och vankar omkring och söker sina fruar. Han kände väl på sej att det börjar bli tid för kylskåpet och tänkte kanske få sej ett nyp före det eller så började det kurra i magen på honom.

I akvariet har vi igen fått tillökning. Nu simmar det omkring ett stim med svärdbärar yngel som tycks vara jätte duktiga på att gömma sej för de alltid så hungriga tetrorna.

Jag själv går omkring och låter som ett hostande ånglok fortfarande. Men sjuk, nejdå, bara lite okry för att låna Nonnas uttryck.

Kram på er där ute i höstrusket!


Födelsedagskalas

Just hemkommen från elins kalas kan jag inte låta bli att bjuda på ett par bilder

Först tårtan som mamma och pappa rustade ihop efter att Elin lade sej igårkväll. Det första hon hade frågat efter imorse när hon vaknade var hur hennes tårta såg ut.Och sen en bild på själva födelsedagsbarnet i storebror Jens famn.


Elin 5 år


Idag fyller vårt äldsta barnbarn Elin 5 år.

GRATTIS!!!!!!!!Elin efter ett vinterbad i mars 2008


Elin som påskhäxans katt påsken 2008Imorgon skall vi fira henne med stort kalas

Fortsättning

Efter vaccinationen tog det fart i oss minnsan, för vi kom på att vi hade tid att shoppa eftersom väntan inte blev så lång. Så vi åkte iväg till Lindex och det blev dyrt kan jag berätta. Ibland går det ju bara inte att shoppa kläder hur mycket man än försöker men nu var både Jenny och jag på shopping humör. Det blev både byxor, underkläder, en tunika och två tröjor för min del. Det var ett mycket välkommet tillägg i mitt klädskåp, allt som finns där har rullat minst 2789 gånger i tvättmaskinen. Det ända nya i klädväg som jag har köpt sen jag slutade jobba för ganska många år sedan (har ingen koll på hur länge jag har gått här hemma och gjort ingenting) är joggingbyxor och fula T-skjortor. Mina inköp fick också godkänt av gubben när jag kom hem med dem, det är ändå han som i sista hand får stå som betalare för mina utsvävningar.   

Nu blev jag så intresserad av att kolla upp hur länge jag har varit hemma. I 2004 års kalender hittar jag min sista imärkta arbetstur. Jag har jobbat kombinerad kvälls och natt tur från den 26.8 kl 16.00 till den 27.8 kl 8.00. Jag hade gått ner i 25% arbetstid våren 2004. Efter den här jobbturen hade jag  en vecka semester, troligtvis någon gammal vintersemestervecka. Från och med den 6.9.2004 har jag varit arbetsoförmögen tillsvidare enligt min läkare och jag har då lämnat in ansökan om invalidpension, beslutet på den ansökan har ännu inte kommit! och jag har efter det först gått som sjukskriven tills rättigheten för sjukdagpeng har tagit slut, sen använt alla mina 500 dagar inkomstrelaterad arbetslöshetsersättning från A-kassan, fallit ner på 180 dagar arbetsmarknadsstöd utan behovsprövning  och är nu inne på arbetsmarknadsstöd med behovsprövning som kan pågå i det oändliga verkar det som.

Idag har gubben, särbon, haft ledig dag och nu är pannrummet fyllt med ved, pannan är sotad, dotterns scooter servad och allt annat som har ställt till med förtret den sista tiden fixat. (förutom torktumlaren och TV kanalerna förståss som han inget kan göra åt) Så nu kan jag leva glad och nöjd fram till nästa dåliga dag, som man möjligtvis också kan gör roligar genom att shoppa. Nej stopp, det duger också att ta en tur med hunden i skogen. Imorse när vi rustade iväg oss ut i skogen var det påfruset och snöade lite lätt . Det var första gången vi var ute sen det kom snö här och det var roligt att spåra lite. Vi träffade på spår av både hjort och björn. Färska spår av hjortarna men björnspåren var äldre till all tur.


Lite akvarienyheter ännu. Flip, det lilla svärdbärar ynglet har blivit ganska stort. Hon har också en storebror, Plupp, som jag inte hade sett när jag fångade upp Flip. Plupp hade klarat av att själv hålla sej undan alla hungriga fiskmammor som simmade i samma akvarium som han. En dag dök han bara upp och nu har han fått flytta in i det stora akvariet tillsammans med Flip och en till lillasyster, Flop. Flera svärdbärar yngel har fötts i det stora akvariet och åtminstone två av dem har överlevt. Jag har slutat flytta yngel till baby bassängen utan låter naturen ha sin gång, det är ju omöjligt att behålla alla ändå. I lilla akvariet simmar nu 8 stycken guppy mammor med ett okänt antal yngel i olika storlek. Har för mej att dom blir flera för varje dag som går. Deras öde är ännu okänt, den köttätande akvarieväxten borde införskaffas NU helst redan igår, innan dom hinner bli flera.

Sköt om er allihopa!


Bättre dag

Dagen började mycket bättre idag än vad gårdagen började, fastän jag har tillbringat stora delar av natten hostande. Mellan hostatackerna har jag sovit gott till skillnad från han som har sovit bredvid mej. Han mumlade något om snarkningar när jag frågade om han hade sovit gott.

Gårdagen blev nog också mycket ljusare efter att jag hade gnällt av mej ordentligt. Jag hann med en hel del i min lilla ilska. En kaktus som Pixel en gång har landat på fick äntligen en ordentlig kruka och ny mylla, den har stått i en plast bunke sen hundens flygfärd som söndrade både inner och ytterkrukan. Orsaken till flygfärden var en katt som gick förbi fönstret där Pixel håller vakt. Jag har i flera år försökt ta livet av alla mina krukväxter, med skiftande resultat. En stor del har dött, men dom sega stackare som fortfarande är vid liv ska nu få en andra chans. Dom har piggnat till efter att jag började vattna dem med akvarievatten. Lite fel årstid kanske att plantera om, men det får dom bara stå ut med.

Kön till grisvirus vaccinationen var så lång att den ringlade ut sej från vårdcentralen ut på parkeringsplatsen och nästan ut på gatan när vi anlände några minuter före det var meningen att vaccinationerna skulle börja. Många var väl förberedda med tjocka böcker att läsa. Det var inte vi, men vi hade trevligt sällskap av ett äldre par där mannen hade blivit hjärnopererad för en vecka sedan. Hustrun påstod att dom hade tagit en del av hans förstånd, men humorn hade han kvar minsann. Så tiden i kön blev inte lång och efter en timme var vi vaccinerade och ute tillbaka från vårdcentralen. Det är första gången som jag uppfattat deras jobb som smidigt på något sätt.

Jag träffade också på min läkare när vi var på väg ut därifrån. Han hade varit på rehabiliteringsmöte på Lost (vårt nya primärvårds kommunsamarbete) och kunde nu berätta att jag inte mera får åka på mina smärtrehab veckor två gånger i året. Så länge vår egen kommun och min egen läkare har fått bestämma har dom varit nöjda över att få ge över ansvaret över min smärtvård till Invalidstiftelsen där rehab veckorna ordnas. Det kostar väl en del, men dom har blivit av med en massa jobb, som dom ändå inte klarat av, på samma gång. På Invalidstiftelsen finns alla yrkesgrupper som jag har behov (fysiater, neurolog, ergoterapeut, fysioterapeut, socialarbetare osv) av under samma tak och tiden där har använts intensivt. Men så går det nu inte mera, nu blir jag remiterad till en ortoped??? inom den offentliga specialsjukvården. Den läkare skall sen ha ansvar för min vård. Han kan remitera mej vidare till Invalidstiftelsen eller sen sköta mej själv. Jag kan bara inte förstå hur en ortoped skall kunna förstå sej på min till stora delar neurologiska skada. Så det om den smidigheten.

Nu hojtar gubben om att åka till mataffären så jag måste sluta för en stund. Återkommer.

Gnällvarning

Idag är jag irriterad för att/på

-jag inte kan gå på jobb och få en ordentlig lön istället för den löjliga arbetslöshetsersättning jag nu får som leder till att
         -vi eldar värmepannan med gratis byggavfall istället för dyr olja som leder till att
                     -pannan alltid sotar igen
                     -det sällan finns varken varmvatten eller värme i huset
                     -veden alltid är slut i pannrummet
                                      -vilket leder till att pannan ryker in som en liten jävel om den inte är nysotad
                                      -veden är kall och vill inte tända eftersom ingen bryr sej om att bära in ny ved  
                                                            -vilket leder till att min kropp protesterar över vedbärandet
                                                            -alla mina kläder luktar rök utan att jag är rökare

         -jag försöker köra med ett billigt mobilt bredband, som inte fungerar vilket leder till
                      -att jag inte ens kan gnälla av mej här på min blogg utan att bli mera frustrerad

-alla onödiga papper/ansökningar som skall fyllas i  

-allt spring till olika undersökningar och behandlingar 

-fåniga människor som inte kan hålla sej hemma när dom är sjuka istället för att sprida sin smitta omkring sej som leder till att 
                       -min yngsta dotter måste vara hemma från skolan eftersom hennes immunförsvar är nedsatt
                        och vaccinationerna kom igång för sent
                       -jag skall sitta på vårdcentralen och köa i många timmar för att få min vaccination

-det verkar som om det skulle bo något osynligt spöke hos oss som rör till i huset fastän ingen är hemma, det hjälper inte alls att städa här

-min torktumlare är sönder, har varit det redan i ett halv år, reparation är nu beställd med reservdelarna låter väntas på

-det blir mörkt för fort på kvällarna och jag klarar inte av att röra mej ute i mörkret 

-inga TV kanaler syns hos oss när löven har trillat från träden

-att ha ont

Listan skulle kunna fortsätta i det oändliga men jag slutar här

Hoppas ni andra har en bättre dag!

RSS 2.0