Gnällvarning

Jag kom så bra igång med att skida, men sen sa ryggen stopp. Så jag har tillbringat några dagar i vågrätt läge och tyckt synd om mej själv. Det är konstigt att man aldrig skall lära sej var gränsen går. Gång på gång skall man slå huvudet i väggen.

På onsdagen skall jag träffa en ny läkare igen, en ortoped den här gången. Jag har inga större förhoppningar över det mötet, skulle helst slippa det. Men meningen är att den här ortopeden skalll göra en utvärdering om jag skall få mera smärtrehabilitering eller inte. Jag är mest rädd för att han eller hon kommer att röra till det för mej ännu mera. Jag har svårt att tro att en troligen inte språkkunnig människa (här kör dom med utländsk arbetskraft på ortopeden) har varken intresse eller tid att sätta sej in i vad min hjärnskada tillsammans med nacksakadan och nu ryggen har ställt till med i min kropp. Bad min husläkare i höstas att få slippa gå på det här, men det var enligt honom inget alternativ, eftersom det skulle betyda att jag ingen smärtrehabilitering skulle få. Enligt honom skall man som svårt handikappad inte falla igenom systemet??? Undrar då vilket system det är jag inte skulle ha trillat igenom eftersom jag fortfarande går som arbetslös arbetssökande.

Akvarienyheter

Nu har jag väntat på att Nilla och Mimi skall lägga igång sitt stora akvarie på nytt i många månader. Det var det akvariet som var början till min akvariehobby. När det akvariet fick en läcka i en fog flyttade en del av deras fiskar hit till mej. Nu är det bestämt att hela akvariet kommer att flytta hit, med nya siliconfogar förståss.
Ungdomarna anser sej varken ha tid eller plats för det nu.

Så idag har vi varit på gång och inhandlat ett bord på Återvinningscentralen för en tia. Hoppas på att få det hemlevererat imorgon. Växter har jag hunnit spara på mej (låtit bli att rensa ur), i mitt andra akvarie. Där ser det mera ut som en djungel än ett akvarie, men när jag får den mängden delad på två så tror jag det blir ganska bra. Fisken från mitt lilla akvarie får flytta över till det nya och så drömmer jag lite om en sorts tetror till, svart fantomtetra. Här är en av orskerna till att akvariet flyttar till mej, Nasu som ibland tror att hon är en liten famnhund. 

Skidtur

Årets och säsongens första skidtur är avverkad. Det gick bättre än i fjol, inga vurpor den här gången. Mest kanske för att Pixel nu springer lös och inte i koppel som vid fjolårets enda skidtur. Pixel kom ihåg att man skall akta sej för skidorna, helst hålla sej bakom matte eller bredvid.Visst var det vackert i skogen och grannen hade varit snäll och kört vår promenad/skid väg med traktor så det var lätt att ta sej fram. Trodde jag,...... förklaringen till traktorspåren fanns lite längre fram. Pixel satt och fundrade vart skogen har tagit vägen. Vi fick snällt skida hem tillbaka för traktorerna och skogsmaskinerna hade gjort terrängen oframkomlig för oss.

God fortsättning på det nya året

Pixel och jag vakade in det nyå året instängda i sovrummet med rullgardinen ner dragen. Pixel gillar inte raketer och smällare. Enda fram till klockan ett inatt morrade han dovt varje gång som det fräste och smällde i luften. Jag hade en god bok som sällskap, Åsa Larssons Solstorm, så hans morrande och skällande störde mej inte. Men idag är Pixelkillen trött, han vägrar att ens gå ut och kissa. Han gjorde bara en snabb sväng på trappan och konstaterade att det är för kallt att gå ut.

Här är strälande solsken och -10 grader kallt, men det kändes som -30 minst när jag gjorde en sväng till kaninerna med en tinad vattenflaska. Det är ett oändligt spring hos dem nu när vattnet fryser snabbt. Jag kör nu med två vattenflaskor, den ena är inne och tinar upp medan den andra är hos kaninerna och efter några timmar är det tid för byte igen. Kaninerna trivs bra fastän det är så här kallt, oftast sitter dom ute i sin oisolerade del av buren när jag tittar in hos dem. Dom har också en del som är isolerad med bergull i väggarna där dom kryper in om det är för kallt. Mat får dom också i stora mängder nu när det är kallt. Dom ser ut som två runda bollar med mycket päls där dom sitter och trycker. Till våren väger dom säkert två gånger så mycket som dom vägde i höstas med fettlagret hjälper dom att hålla värmen.

Ibland är det bra att ha en långsam uppkoppling till Internet. När jag satt här och väntade på att en sida skulle laddas och tittade ut genom fönstret så skuttade en liten hermelin över gården. Jag har nog sett spår av den flera gånger men trott att det är vår halvtama ekorre som har skuttat på i snön. Vi har fått ett litet lager nysnö inatt så jag kunde genast undersöka spåren närmare. Hon, jag tror det är en hon pga storleken, tycks bo i vår vedhög som är täckt med en pressenning. Därifrån kom iaf spåren och där har jag också tidigare sett spår av henne. Kanske är det hon som håller efter mössen på vår gård nu för vi har inte haft något mössspring på vinden i vinter som det har varit förr om åren.  Ha en skön vinterdag allihopa!  

RSS 2.0