Storstädning

Ute snöar det, men jag har satt igång med vårstädningen. Det hela började med att mellandottern nu har flyttat hemifrån. Hon fann kärleken i grannkommunen. Vi drack förlovningskaffe i förra veckan. Jag som ordentligt har packat undan en massa prylar i lådor och burit upp på vinden fick nu orsak att söka efter både det ena och det andra nödvändiga till det nya hemmet. Bland allt det nödvändiga fanns det också en massa skräp som jag har sparat på. Så nu har jag bökat på där uppe på vinden i flera dagar och varje gång någon sticker in huvudet genom dörren hos oss får dom genast i uppgift att köra än det ena och än det andra till UFF-lådan, sopstationen eller återvinningen. Jag har just laddat upp med några plastsäckar och lådor som skall iväg till återvinningen imorgon.

Ett klädskåp, en sån där vit spånskive historia med skjutdörrar från 80-talet, har också fått respass. Stackarn har fått utstå några flyttar under dom här åren, och det har dom aldrig varit gjorda för, så det var inga större svårigheter att få det att gå i bitar. Det räckte nästan att flytta ut det lite från väggen så rasade det ihop av sej själv. Vi har faktiskt två likadana till. Det ena som står i mitt arbetsrum lossade dörren från i förra veckan, så vid mitt nästa energiutbrott är det troligtvis det som ryker iväg ut genom dörren. Bara jag först hittar någon passlig plats för alla prylar det innehåller. Men nu när det finns plats på vinden kan jag ju alltid ta och trycka upp dem genom vindsluckan så har jag något att städa iväg nästa vår också.


Hos hudläkaren

Jag har varit på halvårskontroll hos hudläkaren för min sclerodermi idag. Träffade en ny läkare på en ny plats vilken inte kändes så bra först. Men när jag träffade henne gick den känslan om. Jag fick allting förklarat för mej en gång till om min sclerodermi som dom fortfarande funderar om kan bero på borrelia. Läkaren konsulterade både en annan hudläkare och en infektionsläkare under mitt besök och dom kom fram till att ta ännu en provbit för borrelia undersökningar. Nu får jag vänta på svar i tre veckor igen. Säger som Nisse, hur mycket tid går inte till att vänta på än det ena och än det andra. Under tiden skall jag gå på solariet en gång i veckan som vanligt, men sluta med cortisonsalvan som jag har använt i 3 veckors kurer. Om borrelia proven är negativa skall jag pröva på en annan salvabehandling, Protopic (tacrolimus) som fungerar bra på ungefär 50% av sclerodermi patienterna.

Jag har fortfarande myror i huvudet över min rehabiliteringsvecka. Mår ju så mycket bättre fysiskt nu än vad jag har gjort sedan olyckan vilket gör att jag blir mera medveten om de svagheter som min hjärnskada medför. Nu verkar det vara hög tid för en ny dust med neuropsykologisk rehabilitering för att hitta de verktyg jag behöver för att få ett drägligt liv. Det tycks till och med FK förstå, fick hem en ansökan som jag skulle fylla i just om np rehab. Nu har dom på FK igen klassifierat mej som handikappad men bara för ett år framåt. Sen skall allt utredas igen en gång. Det är tur att jag börjar bli van vid alla turer i den här långdansen och vet vart jag ska vända mej för att få rätt utlåtande nästa gång när allt brister. Men det känns så förbaskat onödigt, precis som om jag skulle kunna få en utbyteshjärna som reparerar hjärnskadan inom ett år.
På samma gång har jag också funderat på vad jag skulle kunna jobba med eftersom jag allt emellan anses vara fullt arbetsför. Vi har en stor mjölkproducent här i grannskapet och jag har tänkt mej att kunna fungera som någon slags sällskapsdam till kossorna på gården. Alternativet att fungera som sällskapsdam på något åldringshem eller liknande fungerar inte eftersom jag har så svårt med kommunikationen. Men djur har jag inget problem att komma överens med, knappast heller med kossorna. Undrar om FK kommer att stöda mitt förslag till arbetsprövning? Jag behöver inte ens färdtjänst för att ta mej till jobbet, gården ligger inom promenadavstånd.

Trööög

Jag har försökt byta ut mina anti-inflammatoriska tabletter, från att ha tagit ketoprofen 100 mg om dagen till det mera magvänliga Arcoxia 30 mg (verksamt ämne etoricoxib). Nu går jag omkring som en zombie och gäspar hela dagen. Så fort jag lägger ner mej någonstans så somnar jag och sover i många timmar.  När jag är vaken går jag omkring som om jag hade huvudet i en bubbla, medicinen förstärker också mina symptom från hjärnskadan. Det här fungerar inte, hunden håller på och äter upp mej för att jag inte orkar med någon längre promenad än ut på gården och kissa snabbt. Imorgon kommer jag att hålla mej till min Ketorin och förhoppningsvis kunna hålla mej vaken.

Vid det här laget borde jag ju förstå att hålla mej till de mediciner som jag vet fungerar, men ibland får jag för mej att jag skall laborera lite med dem. Ofta är resultatet inte så gott.

Jag har en hel massa som jag vill skriva om, men i det här tillståndet går det inte. Så jag får återkomma när jag har klarnat till i knoppen så att säga.

Hemma igen

Jag är hemma igen efter min rehabvecka. Det har varit bra och givande på alla sätt. Och jag har laddat batterierna och är på väg att ta nya tag i allt. Men jag är så hiskeligt trött, rent fysiskt, och det känns inte riktigt som om jag hade landat här i vardagen ännu. Så jag återkommer med längre rapport när orken återvänder.

Tack för alla kommentarer

RSS 2.0