Nu åker vi snart

Om en och en halv timme kommer taxin som ska köra oss till flyget och någon gång vid midnatt landar vi i Larnaca. Hej då till snö och köld.

Sköt om Er allihopa

Det snöar, igen

Det här med vinter är ingenting för mej. Den första snön är trevlig och lite kallt får det väl vara, men sen när det bara öser ner mer och mer snö och kvicksilvret sjunker ner under -20 den ena veckan efter den andra så är det inte skoj mera. Nu har vi bara -7 grader men så snöar det ungefär en 30 cm i dygnet istället. Det finns inte en chans att jag skulle klara av att skotta gården nu, till all tur så kör här in en traktor som plogar undan det värsta om man bara orkar vänta tillräckligt länge. Nu måste det till och med skottas för att hunden skall komma ut och göra sina ärenden. Det går en skottad smal väg till hans bajsplats. En massa snö släpar han ändå in, all snö fastnar i en pudelpäls. Nu skulle det vara praktiskt att hålla honom kortklippt så som jag gör på sommaren, men det tillåter inte temperaturen.

Smärtan har igen slagit till med full kraft, jag som tycker att jag har mått så bra hela hösten och början av vintern. Alla leder värker, ryggraden känns som en järnstång, huvudvärken har slagit rot igen och alla muskler har stelnat till. Det här är ju summan av att jag inte klarar av att promenera ute med hunden som jag brukar pga all snö och köld. Att ta mej till terapibassängen eller cirkelträningen har jag inte heller orkat med. När smärtan slår till med full kraft så orkar jag inte alls med att träffa människor. Det är riktigt tillräckligt att behöva gå till matbutiken några gånger i veckan. 

Ortopedbesöket för några veckor sedan gick över förväntningarna bra. Det var en ung läkare som jag fick träffa och han hade gett sej tid att läsa  min journal så han visste vad det handlade om. Han tyckte att jag absolut skall gå på min smärtrehab vecka vår och höst så som jag har gjort hittills. Nu gäller det att vänta och se om han lyckas med att få rehabiliteringsgruppen inom vårt sjukvårdsområde att förstå det också. Min lymfterapeut har också gjort en förfrågan till samma grupp om jag möjligtvis kunde få gå på OMT-fysioterapi några gånger nu när det är som jävligast. 

Men nu skall jag ut och resa, vara lite modig kanske. Det är ju lite klurigt med flyget när jag har svårt att sitta stilla någon längre stund. Och sen med den glutenfria maten i ett främmande land, men det ordnar sej väl. Vi ska bo i en liten lägenhet med eget litet kök så vi får väl kocka själv i värsta fall. Dags medeltemperaturen på Cypern är nu 18 grader ungefär. Det är ju vinter där också. Men skillnaden på -20 och +18 är enorm och lite flera soltimmar än här skall där väl vara. Det var flygtiden som fick bestämma resmålet.  
 

Sol och lite värme

Vi ska ut och resa, Jenny beställde en sista-minuten resa till Cypern idag. Den 13 åker vi iväg och stannar en vecka. Jag klarar inte av mera köld och snö nu, andra alternativet skulle ha varit att krypa in i kylskåpet och lägga sej bredvid sköldpaddorna och sova vinterdvala.Här ska vi bo, inget lyxhotell men det är inte det vi är ute efter.

RSS 2.0