30.4.2008

Det blommar överallt i min trädgård och nu vill jag bara njuta av den. Det kändes helt fel att åka iväg till Helsingfors på fysioterapi när solen lyser och jag skulle ha kunnat tillbringa dagen i min trädgårdsgunga. Men jag åkte nog iväg i alla fall, det finns inga andra alternativ om jag vill leva några dagar med lite mindre smärtmedicin.

Jag vände om mej och tittade i kläckaren medan bilderna laddades upp. Där tittar en liten sköldpadda ut från sitt ägg. Så nu blev det sköldisförlossning istället för bloggskrivning.


Återkommer med bilder och nyheter


28.4.2008

Nu är jag igång igen. Jag har inte alls varit så lat som jag trodde att jag skulle vara förra veckan. Här har varit strålande vackert solsken och varmt, så jag har tillbringat dagarna ute i trädgården eller djungeln beroende på hur man ser det. Inga fina välskötta gräsmattor finns det, utan det växer mest groblad och maskrosor överallt. Men det är just det som är paradiset för en sköldpaddsägare. Jag tar ut sköldisarna några i gången på morgonen och så får dom fritt gå och beta sej mätta innan dom flyttas till sina egna burar. Där är allt slutbetat, det minsta lilla gröna som tittar upp försvinner fort ner i en hungrig sköldismage.

En ny sköldishage med nät över har vi byggde vi i förra veckan. Det blev en del bäras, släpas och målas för min del. Döttrarna har stått för skruvandet och spikandet. image11

Trädgårdsgungar har vi också lagt upp och där ligger jag sen med mitt täcke, dynor och en bok. I år bestämde jag mej för att gungan skulle stå nära sköldisburarna för det är ändå där jag tillbringar mest tid. Så nu kan jag följa med vad dom pysslar med medan jag vilar i gungan.

Genom vår tomt går en liten bäck som har varit helt igenvuxen med en massa sly. Igår fick jag för mej att jag skulle rensa bort lite sly och komma åt att njuta av bäcken ens på något litet ställe. Resultatet blev ungefär 20 meter av rensad bäckkant och en stor hög med sly och kvistar som skall köras genom flishacken när dom har torkat lite. Och ganska många kvadratmeter tomt till som förrut har varit helt igenvuxen.

Jag håller på och testar ett mobilt bredband. Det är lite långsammare än det fasta, men jag har ingen brådska. Jag får stiga upp och sträcka på benen lite medan jag laddar upp bilder, men det är bara bra.

Nu väntar dammsugaren på mej.


20.4.2008

Dottern är konfirmerad och festen är över. Det kommer att ta en vecka eller så innan jag orkar stiga upp ur sängen nästa gång. Jag har troligtvis dragit över på hela veckans dos av smärtmedicin de här sista två dagarna. Men ändå känns det som om jag skulle ha blivit överkörd av något tungt och långt.

17.4.2008

Jag är nog med ännu, fastän det inte har blivit någon text här i rutan. Håller på och pysslar inför dotterns komfirmationsfest på söndagen och det tar all tid och energi. Sen har det kört ihop sej riktigt ordentligt också med både sjuka barn och begravning i Österbotten på lördagen. Så det har blivit en hel del pusslas för att få allt att löpa.

Min yngsta dotter fyller 15 år idag. Nu börjar jag känna mej gammal när min minsta lilla unge skall börja köra omkring på moppe.

Våren har kommit hit på riktigt nu så jag har fått pyssla i mina blomrabatter. Där trivs jag fastän jag får ont efteråt. Där ute finns det massor att göra bara jag får lite mera tid över.


9.4.2008

Vårvärmen försvann, men jag har fått vårstädiver. Vi håller på och rensar ur på vinden. Vi har bott i vårt hus i lite över fyra år. Före det bodde vi trångt i en liten höghus trea och hade inte plats med att spara en massa grejer. Men oj så jag nu har fyllt vinden med allt möjligt. Det har varit så enkelt att bara trycka upp alla påsar och lådor på vinden istället för få iväg allt bråte vidare till lämpliga platser. Nu har jag packat 8 säckar med barnkläder som har farit vidare till en fd arbetskompis som har flickor som är mindre än mina. Två säckar står ännu och väntar på att avhämtas. Och två säckar med allt möjligt som skall iväg till en återvinningscentralen. Och ändå är det bara början på vår vindsstädning. Allt som blir kvar skall packas ordentligt i lådor med lock och märkas. Sen återstår att se hur många år det tar innan jag har fyllt hela vinden med bråte igen.

4.4.2008

Jag fick en ordentlig puff framåt av min fysioterapeut, som än en gång påminde mej om att jag själv inte kan förvärra min skada. Håller jag igång för mycket så får jag betala med mera smärta. Smärtan i sej själv är inte farlig bara obehaglig. Det här har jag säkert hört många gånger från honom, men jag har inte varit mottaglig för budskapet. Han försöker ju pusha på mej lite för att få mej att röra på mej lite mera. Röra på sej för mej betyder inte att gå på promenad utan det betyder att göra något nyttigt tex i trädgården. Visst promenarar jag också ibland men det är svårt att bli motiverad för något som inte medför någon nytta. Jag tycker nog om att gå i skogen men då vill jag plocka bär eller svamp eller åtminstone nåt ätligt till sköldisarna. 

Så idag har jag nyttomotionerat med att städa i en av många blombänkar på vår gård i några timmar. Krafsat bort gamla löv och klippt av alla gamla torra blomdelar. En massa grönt hittade jag som har kommit upp under täcket av löv. En hel skottkärra full med skräp till komposten fick jag ihop samlat. Sen tog jag av presseningen som har täckt min lilla damm. Där hittade jag också en massa små späda skott av blommor som är planterad runt dammen. I den annars tomma dammen låg det två döda mulvader som har trillat dit men inte kunnat ta sej upp tillbaka. Usch, dom fick bli kvar tills nån annan kommer hem och städar undan dem. Nu känner jag redan att jag kommer att få betala med en extra värktablett innan jag går och lägger mej. Men det var det värt. Och jag kommer att fortsätta imorgon om jag bara klarar av att ta mej upp ur sängen.

1.4.2008

Nu har våren kommit, igen. Så här såg det ut i vår blomrabatt i söndags
image10

Nog är det väl vår när man hittar nyckelpigor? Igår hörde jag att tranorna kom. Termometern visar +9 grader i skuggan.

Jag har varit duktig och sprattlat på i terapibassängen idag. Och badat ångbastu. Nu är det tid för en liten middagslur och sen skall jag gå till tandläkaren på eftermiddagen.

RSS 2.0