Rotkok och trädfällning

Vilken rubrik det blev, men den berättar precis om vad som har hänt här de senaste två dagarna. Igår var det rotkok.



Annars brukar det vara memma just före påsk här i Finland, men hos oss har det nu kokats rötter som skall ner i nya akvariet. Jag kaokade dem för att förhoppningsvis bli av med en otroligt seg art av svarta alger som slagit rot på rötterna. Nu ligger rötterna i akvariet och dom har också fått sällskap där av några malar och en del växter.

Idag har det hänt stora saker på vår gård. Svärsonen och några andra har varit här och fällt en del träd.



Några stora sälgar och en del mindre alar som stått och skuggat på framsidan av huset åkte ner med buller och bång. En liten stund stängde vi av landsvägen, men det tog inte länge så var sälgen styckad och upplyft på en traktorvagn. Lite köbildning hann det iaf bli på vår lilla byväg.



Sen var det en enorm asp som skulle fällas. Inte heller det ställde till några större problem fastän den stod jättenära huset och jag var rädd att den skulle falla åt fel håll.



Proffsig skogshuggare i action.



Nu ligger apen och tar upp stora delar av vår bakgård. Den raka delen av stammen skall forslas iväg till en såg och sågas upp till tjocka plankor som skall bli ett stort bord och bänkar. Resten kommer att bli ved. Jag känner på mej att det nog kommer att ta tid förrän stammen är tillräckligt torr för att kunna sågas. Så det blir nog inte den här sommarens projekt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0