Bär, frön och ogräs

Här torkas det i alla hörn och kanter. Hela golvet i förvaringsvinden är fullt med lakan på vilka jag torkar enorma mängder med ogräs till föda åt sköldpaddorna. Just nu är det blad av rallaros som ligger på tork och färdigtorkade finns maskrosor, tistlar, nässlor och annat smått och gott.

I växttorken kör jag röda vinbär, vilket inte var någon bra idé. Det tar otroligt lång tid och bären trillar bara ner i dom små hålen på gallren.Jag föredrar att torka mina bär i ugnen. Just nu ligger det en liter blåbär och torkar där. Jag torkar mina bär nu för att frysen är full och sylt och saft finns det också i överflöd. Och det är gott med torkade bär. Och att sluta plocka, nej det kan jag ju bara inte. Det är ju så roligt och ändå ska jag ut i skogen med Pixel.

Och så är det tid att inhandla och beställa de frön som skall sås ut nu i höst. Jag har ett nytt blomland på g och jag frossar i frön och plantor just nu. Egentligen började jag göra blomlandet för att ha någonstans att göra av med alla växter som behöver delas och flyttas, men nu ser det ut som om det kommer att bli något helt nytt iaf. Någonting med gräs, jag har ett paket på väg med frön från Exotic Garden. Det paketet innehåller frön till flera olika sorters höga gräs. Vart jag ska ta vägen med allt som behöver flyttas och delas är ett frågetecken. Ett blomland till kanske, då blir jag snabbt av med den förhatliga gräsmattan, som inte är någon gräsmatta utan en ogräsmatta. Målet är ju att gräsmattan skall kunna klippas med en liten skuffklippare på ungefär 15 minuter när jag är färdig med trädgården. Inte som nu 4-5 timmar med den bensindrivna klipparen, bra motion men jag hatar gräsmattor.

Och sen till ogräs, eller djur mat, hur man vill se det. Hästgödsel lasset som jag fick i höstas har iaf satt fart på ogrästillväxten i och runt mitt potatisland. 

 

Någon som ser min potatis? Den finns nog där mitt inne i havet av blommande ogräs. Jag började rensa lite igår, en liten liten bit på väg kom jag och här är resultatet.Mina buskar som har stått vid kanten av mitt potatisland har också fått sej en rejäl dos med närig av hästgödseln och dom växer som tokar in i varandra och in i potatislandet. Min brokbladiga getris håller på att svälja mina rosenspireor och en liten dvärgspirea. Så det blir att flytta buskar också. Men vart, jippii jag blir av med ännu mera ogräsmatta.

Ha en bra dag! Jag skall rensa ogräs så länge kroppen orkar vara med.

Vedtalko och brödbak

Mitt i hetaste sommaren har gubben och svärsonen sett till att vi har ved för vintern. Jag har hjälpt till genom att servera dem ärtsoppa, vilket hör till när man har vedtalko.

Och idag ställde vi till med storbak. Det blev en lång rad knäckebröd, glutenfria batonger och glutenfria limppor. Nu är jag räddad ifrån det långtråkiga smaklösa glutenfria brödet från butiken för några veckor framåt.Kasper kanin har blivit av med sina ballar redan i förra veckan, men idag tog vi oss till vår veterinär Kajsa för en extra koll att allt ser bra ut. Och det gjorde det nog, lite svullnad var det kvar och så har Kasper själv försökt avlägsna det stygnen som smälter av sej själv.Långt uppehåll

Det har hänt massor de sista tre veckorna men inget har jag fått nerskrivet.

Förs var det vår älskade kanin Snickers som flyttadet till kaninhimlen och utlöste ett stort kaninkaos. Vi trodde att hans fru Kajsa skulle ta förlusten av sin man hårt men hon klarade sej bra och har nu fått en ny kompis. Det tog tid att hitta en vuxen hane som behövde ett nytt hem. Men nu har han, Kasper, anlänt.Kasper är en vackert gul kanin som är 10 månader gammal, och okastrerad. Tid för kastrering är beställd och på onsdagen skall det ske. Men vi har med vett och vilja låtit Kajsa och Kasper träffa varandra och kan kanske se fram emot några små kaninbebisar om fyra veckor.

Alla sköldpaddorna mår bra, de små växer med fart.Och så har hit anlänt en ny avelshona, Klara.Klara grävde genast ner sej i utehagen för att sova sommarsiesta. Hon har inte dvalat förra vintern så hon är väldigt trött.

Igår hade jag besök av Franklin med familj. Franklin föddes här hos mej för snart två år sedan och har vuxit till sej och blivit en vacker sköldpadda.Jag har också hunnit ha en vecka semester hos syster Carina på Åland. Pixel och jag passade på att gå på kurs både i allmänlydnad och rally lydnad under den veckan. Och så fick vi båda njuta av enkelheten med utedass, friheten utan koppel och skönheten i att bo bredvid havet. Bilder kommer senare. Dom är ännu i gott förvar i dotterns kamera.

Här envisas väderguden med att hälla ner regn över oss, vilket är helt behövligt. Men jag var fullt inställd på att ta itu med mattorna som skall tvättas.

RSS 2.0