Regndag

Idag har vi regnväder och jag har gett mej själv lite datortid. När solen lyser är det utetid som gäller. Min kropp, mest scleroderman, mår bra av värmen och solen. Jag har fått en massa gjort där ute eftersom vi har haft en ordentlig värmebölja den senaste veckan. Tre av fyra sköldislådor är färdigmålade och siliconade och idag njuter sköldisarna av sina nya rena lådor inomhus.

Varje höst lovar jag mej själv att nästa vår skall jag inte skaffa några nya träd, buskar eller perenner till min djungelträdgård och varje vår bryter jag mitt löfte. Hittills har det landat två spireor, en vit midsommarros, en röd klätterros och några perenner i min djungel. Men i mina planer finns nu en ny blomrabatt för endast pioner. Bara regnvädret tar slut och jag igen kommer ut och påta i jorden...

Sköldisägg och silicon

Idag har Hurma lagt sina första 4 hela ägg hos mej. Hon har lagt ägg tidigare men sen hon flyttade till mej för flera år sedan har hon inte riktigt fått till det. Hon har flera dagar redan provgrävt lite här och där, både inne i lådan och ute i hagen, men inte hittat den optimala äggläggningsplatsen. Vi hade ett ordentligt åskväder igårkväll och det regnade ganska mycket. Så idag när hon kom ut i hagen tyckte hon att nu är både temperatur och fuktighet på plats och så grävde hon och lade sina ägg. Nu ligger äggen i kläckaren tillsammans med Steppis 12 ägg.

Nu vet jag också att jag inte kan använda en sån där grej som man sprutar silicon med. Har redan flera dagar hållit på och målat och grejat med Arthurs innelåda och nu var den så långt färdig att det bara var siliconet i fogarna som fattades. Och så fick jag för mej att det klarar jag själv. Resultatet blev inte vackert och knappast fukttätt heller. Silicon finns det nu lite överallt, mest på mina händer. Jag kommer inte att behöva använda handkräm på en lång tid framåt. Jag har gjort en permanent silicon behandling istället. Jag trodde det gick att tvätta av sej när man har råddat färdigt, men så enkelt är det inte. Men det slits väl bort med tiden.


Sommarväder

Sommarvärmen och solen har iaf tillfälligt anlänt till våra bräddgrader. Det har fått allt möjligt att hända hos oss. Här kommer lite bilder på vad som har hänt.

Först blommorna


Vårkrage


Morsdagsrosen som har blivit påtuggad av en harpalt som har bosatt sej på vår gård till mitt och Pixels förtret.


Ormöga


Papegojtulpan


Mitt nya växthus med en hög koskit utanför


En Snickers ...


...och en Kajsa i sommarpäls.


Till sist en rakad Pixel. Jag blir alltid lika förvånad över hur liten han är när hans päls försvinner, om man inte vet att han är en pudel kunde man lika bra gissa på någon liten vinthundsras. Fästinghalsbandet har också kommit på plats, i år kör vi med den mera ekologiska örthalsbandet. Ifjol använde vi Scalibors halsband och fästingsaldot var 0, men jag gillar inte riktigt att hänga något som klassas som problemavfall runt halsen på min hund.

RSS 2.0