Gott Nytt År

Idag blir det bara några bilder.

Först Nellie, inte världens finaste bild men det är inte enkelt att få det svarta yrvädret att fastna på bild.PixelOch sen till mitt nyårslöfte. Jag lovar att fortsätta att äta choklad år 2011. Jag ska börja med ischokladen jag just ställde in i kylen för att stelna.Ha en skön kväll och akta er för raketerna!

God Jul

Jag har försökt skicka julkort till alla per email, men kom på att jag inte riktigt har så mycket ordning i mina mailkontakter. Jag fick en massa konstiga meddelanden om misslyckade sändningar. Så nu lägger jag ut kortet här.God Jul till Er alla!

Hund uppdatering

Nellie, inte Nelly som jag skrev i det förra inlägget, har anlänt. Från början var det jag som tog beslutet att ge henne att nytt hem, men Jenny nappade också snabbt på iden. Till all tur, Nellie är lite för mycket av överaktiv, oskolad hund för att jag skall klara av henne. Det stod självklart genast när dom första rapporterna om henne började ramla in på mobilen och ännu mera självklart stod det när jag såg henne första gången. Det finns inget i hennes utseende eller beteende som väcker några djupare känslor hos mej. Dom känslorna kommer ju med tiden, men dom infann sej inte genast så som dom gjorde när jag såg Pixel första gången. Då visste jag med en gång att han var menad för mej fastän min hjärnskada gör att det här med känslor är extra svårt för mej.

Lite mer om den ettåriga storpudeldamen. Nellie, eller Too Cool To Loose som hon egentligen heter, var tänkt att bli utställningshund och avelstik i kenneln där hon är född. Nu gick det inte riktigt så, för damen har lite sneda tänder och bär sin svans i knorr på ryggen, vilket inte är godkänt för pudlar. Så då sökte hennes uppfödare ett annat hem till henne där man satsar på andra hundaktiviteter. Jenny skall träna agility och kanske tävlingslydnad med henne. Men först kommer det stora jobbet ätt vänja henne vid ett normalt familjeliv. Nellie som har levt hundgårdsliv vet inte hur man beter sej i ett hem. Hon tuggar på allt hon får tag i, hon räcks otroligt högt och lång för att man inte lägger upp tassarna på möbler är det ingen som lärt henne och hon ylar högt och vilt om hon blir lämnad ensam. I stället kan hon stå vackert och lyfta en tass i gången för att bli borstad, vilket hon inte har så stor nytta av här hos oss.

Inga bilder på henne har jag ännu fått, men fortsättning följer. 

Nelly

Vi kunde inte hålla oss utan vi har beställt biljetter och kommer att åka till Mariehamn imorgon för att söka hem Nelly. Hon mellanlandade hos min väninna i natt och det var meningen att hon skulle komma till oss först på fredagen när Carina kommer med sina spanska vattenhundar Piraya och Pike för att gå på hundutställning i Helsingfors.

Jag fick den första mellanrapporten redan i natt: Snygg dam, nu blir det att gå på hundutställning. Nelly är ett år och har hela sitt liv bott hos sin uppfödare på kenneln, men behövde nu ett nytt hem. Det var meningen att hon skulle bli en avelstik men det visade sej att hon bär sin svans lite för högt och har ett litet bettfel. Nu skall hon istället få jobba med agility- och lydnadsträningar och kanske gå en gång på någon liten utställning för att förhoppningsvis få ett blått band. Men först skall hon lära sej att bo i familj och vänja sej med alla andra djur som bor här hos oss.

Morgonens rapport berättade att damen inte är van att gå kopplad, var rädd för cyklar och tanter som mockar snö. TVn är också en farlig sak som Nelly inte har sett förrut. Så en hel del jobb kommer det att bli. Till all tur så är det inte jag som är ansvarig för skolningen, det är Jenny som kommer att ha hand om den biten. Jag är bara till för att klia henne bakom öronen, skämma bort henne och ta med henne på långa skogspromenader.

Bilder kommer på måndagen.


Större hundgäng

Om precis en vecka kommer vårt hundgäng att utökas med en svart aktiv storpudeldam från kennel Party-Lines. Vi längtar så otroligt mycket efter henne. 

RSS 2.0