God JulNu är det mesta julstöket gjort. Granen är inne och klädd, kylskåpet är fyllt med delikatesser och dom största dammråttorna är jagade ur knutarna. Och ute snöar det lite lätt.

Nu är det slut på stressen och jag tänker fira jul.

GOD JUL TILL ER ALLA!

Kissejul

Vi tog och firade en liten minijulafton i förväg i år. Allt bara av bekvämlighetsskäl. Det är inte så lätt att hålla en liten kattunge paketerad i en vecka eller så. Kattungen som mamma skulle få har blivit 8 veckor och uppfödaren ville bli av med de reserverade ungarna före jul. Så igår hämtade vi vår lilla randiga fröken.

Sen samlade vi ihop oss hela gänget med barn, barnbarn och barnbarnsbarn med respektive, packade ner katt tillbehören som hörde till julklappen i en stor säck, lade katten i kaninernas transportlåda och köpte med lite kaffebröd och avlade överrasknings visit hos min mamma. Gubben min klädde ut sej i tomteluva, tog säcken på ryggen och så ringde vi på dörrklockan. Efter frågan om det finns någon snäll Momi och Mofi hemma så överräcktes säcken och en mindre tygpåse som innehöll kattungen till mamma.Kissungen stack fort ut huvudet från påsen och blev överöst med pussar och kramar. Om jag såg rätt så föll det nog en liten tår också.

Nu heter underverket Matilda och jag har redan fått flera rapporter över att hon nog är den mest ljuvliga och intelligenta kattunge i hela världen.Visst är hon vacker också?

Min mamma har under hela mitt liv alltid haft någon stackare till hittekatt, mer eller mindre vilda, som hon har matat och tagit hand om. Den sista i den långa raden av katter försvann för mer än ett år sen. Så nu var det väl på tiden att hon fick en riktigt egen katt, en innekatt.

Det här blev nog en liten minijulafton som vi säkert alla kommer ihåg i många år.
Äntligen goda nyheter

Fick brev på posten här i veckan som talade om att min sklerodermi inte har spridit sej till de inre organen. Men troligtvis har jag istället fått borrelia under sommaren. Men det är sånt där smått som går att avhjälpa, väntar nu på svar på kontrollprov.

Och så har jag kommit igång med vinterbadandet igen.

Nu känner jag mej som en ny människa, nästan.

Kram till er alla

RSS 2.0