Pälsskötseldag

Idag handlar det om hund. Alltid i slutet av veckan infaller för Pixel en förhatlig dag. Dom flesta veckorna handlar det vara om kloklippning och genomborstning av pälsen. Men sen alltid ibland så är det storrengöring som gäller. Och är man en långpälsad tovig pudel så är det ingen dans på rosor när matte börjar söka fram badhandukar, shampoo och balsam.

Badningen klarar vi av ganska bra enda tills vi kommer till den del då analkörtlarna skall tömmas. Det är så pinsamt så det finns inga yl eller gnyl som kan beskriva det hela. Sen när balsamflaskan tas fram är det bara njutning som gäller. Torkandet med handduk går också bra. Men sen börjar helvetet, när en blöt pudel blir upplyft på bordet för att bli fönad. Då verkar det nog mera som att jobba med en ekorre än en hund. Fönen är Pixels värsta fiende och han försöker klättra över mej från alla håll och kanter. Och att reda ut tovorna är inte heller roligt, då tar han både tänder och morrningar till hjälp för att komma undan. Men inget av det biter på matte, hon river och sliter i pälsen ändå tills varenda liten knut är borta. 

Resultatet

 
En lite svårflörtad halvsur pudel. På bilden syns hans färgfel, de gråa fläckarna, tydligt. Det är dom som ställer till det med knutar och tovor. De gråa delarna av pälsen är av helt annan kvalitet än normal pudelpäls.


Favoritbollen får ändå den mest svårflörtade pudel att smälta.


Nytvättad pudel kan till och med ställa upp sej och stå fint om matte är tillräckligt snabb med kameran. Och är parkerad i rätt vinkel. Det är mycket som skall till för att få ett svart yrväder att fastna på bild. Det blev en hel del bilder på mattan eventuellt med en svart fläck i något hörn av bilden.


Här ser man Pixels lilla antydan till mustasch. Att klippa av morrhåren vid näsan är inget kul för en hund och när jag hittade bild och beskrivning på hur man kan lämna mustasch på pudlar så var jag inte sen att prova på. Herrn är inte annars så välfriserad i ansikter heller för tillfället så en ansiktsrakning står på listan till nästa pälsvårddag.

Nu sover mitt lilla svarta troll i min säng, snarkar gör han också. Det är påfrestande det här med pälsvård. Han drömmer säkert om att det är sommar och matte har rakat ner pälsen helt och hållet.

Kommentarer
Postat av: Nonna

Åh så fint du skriver, jag kan känna "morret" och små vassa tänder som försvarar sig...men jag kan också känna lyckan då det är över, då han får känna sig ren och fin och njuta. Vilken vacker vovve han är, de grå fläckarna är ju snygga, synd att de ska medföra pälsproblem med tovor bara.

Tror inte han vill byta matte för allt smör i Småland som vi säger här i Sverige, även om vi inte alltid står lika högt i kurs. Det gör ju inte de heller för oss då de rullar sig i skithögar!!

Kram Nonna

2011-01-08 @ 11:22:53
Postat av: Gunveig

Idag är vi nog goda vänner igen, efter gårdagens pälspärs. Jag bävar för att snön kommer att smälta, någon gång framåt midsommarn känns det som nu, och att hästskiten, fast den är inplöjd i trädgårdslandet, kommer att komma fram. Vi hade avloppstankstömmning här i förra veckan och då passade Pixel på att rulla sej i spåren efter traktorn som var här och sög tomt tanken. Det hade väl fastnat någon härlig människoskitlukt på traktorringarna.Kram

2011-01-08 @ 14:41:04
URL: http://smartdagbok.blogg.se/
Postat av: Jenny

Pixel är ju fin. Bakom blogg linken finns nyaste bilderna av flickorna.

2011-01-09 @ 18:50:21
URL: http://handgjortavmig.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0