Inget aprilskämt

Ett nytt ägg har det blivit idag. Det är förstagångsmamman Miira som har jobbat på duktigt idag. Nu är hon så trött att hon ligger och sover. Hon tittade bara upp lite när jag var inne i sköldisrummet och fotograferade henne.



Arthur är, som vanligt i äggläggningssäsongen, igen hemlös. Oberoende av hur många nya terrarier jag skaffar, så ökar alltid antalet sköldisar så att när ett terrarie andvänds endast för äggläggning, så får Arthur flytta ut ur vägen för någon argsint gravid eller nyförlöst fru. Han får nog med sej en värmelampa när han flyttar, men idag har han själv hittat sej en annan varm plats bredvid täljstensugnen.



Man kan se på hans kroppsspråk hur orättvist behandlad han känner sej. Samtidigt som han helst håller sej undan i äggläggningstider. Vanligtvis brukar han gömma sej längst in i ett hörn under bastulaven. 

Nästa äggläggerska verkar vara Bella, hon gick inte ens att locka med kaktusblommor idag. Det blir för trångt i magen för att kunna äta när man bär på ägg.  


Kommentarer
Postat av: Nonna

Underbart...en hel vetenskap!

2011-04-01 @ 19:27:43
Postat av: Gunveig

Jo, det är en hel vetenskap. Och som människor är och sköldpaddor olika individer som reagerar på olika sätt. Steppi som vankar omkring för att få äggen att röra på sej och få igång förlossningen. Miira som är helt ny som mamma, men som tog efter Steppis stil eftersom dom två bor ihop. Bella som bara ligger stilla och väntar på att äggen skall bli färdiga att komma ut och sen Hurma som man inte märker något på alls, utan hon bara lägger sina ägg snabbt och fortsätter fundera på massor av mat genom hela graviditeten.

2011-04-02 @ 09:39:51
URL: http://smartdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0