3 maj 2008

Sköldisförlossningen gick bra och den 1 maj klockan 14.30 ungefär tog årets första unge det stora klivet ut ur äggskalet.

 image14

Här gäspar hon stort, troligtvis för att få igång lungorna ordentligt. Nu är hon en liten ilsken rackare som fräser mycket argt om jag stör henne. 17 gram vägde underverket, så inte är hon stor. Höstungarna från ifjol ser ut som jättar när man jämför dem. Höstungen Liina på bilden väger 60 gram.

image15

I kläckaren finns kullsyskonet som inte ännu har bestämt sej för att komma ut. Sen finns där två till syskon till som är lagda en månad senare, som borde kläckas i slutet av maj. Dom andra äggen verkar vara helt tomma. Eftersom jag nu håller på och läser Sagan om Ringen kommer ungarna att få namn efter alver i boken. Arwen heter den första. Hon ser ut som en liten alv prinsessa med sitt lilla spetsiga ansikte.

Kommentarer
Postat av: Nonna

Men å så söta dom är!! Det är då fantastiskt med alla dessa djur och hur de kan bli så perfekta..undras om Smilla skulle använda dem som studsbollar???det skulle vara kul att se hur hon betedde sig om hon såg en sköldpadda.
Här blir det tillökning i akvariet, igår räknade jag till 7 nya små fiskar, kanske guppie det är svårt att se då de inte har så mycket färg då de bara är ca 1 cm. Sen finns det platybarn o blackmollybarn så jag sa till grannen imorse att dom kan komma och hämta några om dom vill ha.
Vi har nu mellan 50-60 fiskar.
Här är verklig vårvärme nu mellan 17-20 grader och strålande sol. Lite snö kvar ännu på skuggsidan men det far snart bort och torkar upp så vi får ta fram gräsklipparen och mossrivaren och samla fjolårslöven.
Ha det bra!
Nonna

2008-05-03 @ 14:08:39
Postat av: Gunveig

Dom små skulle säkert duga som studsbollar. Dom vuxna som väger över ett kilo skulle kanske vara för stora och argsinta. Dotterns hund räknar in sköldisarna i sin flock och vaktar dom mycket noggrant när dom är ute. Grannens katt är intresserad av lukten i utehagarna, men har inte ännu träffat på någon sköldis, för han rör sej på vår gård sent på kvällen då dom redan är inne.

Kram

2008-05-03 @ 15:29:52
Postat av: Bille

Så roligt att du fick kort på själva kläckningen, sånt har aldrig jag sett, urgulligt. Det vore säkert en trevlig lekkompis åt min Peter med sin ståtliga längd om 10cm. och en vikt på ca. 20gr. Här har vi kanon fint väder, plommonträden blommar för fullt.
Kram

2008-05-04 @ 11:18:27
Postat av: Nisse

Utomordentlig häftigt att se den nya ligga där i skalet.

Nya liv är alltid lika fascinerande!

Kramar!

2008-05-05 @ 08:40:11
URL: http://blogg.ngn.nu
Postat av: Gunveig

Här är följande unge på väg. Hänger med huvet och ena tassen ute. Hon får stanna i kläckaren tills jag kommer hem från simhallen. Sen ut i solskenet som stimulerar henne att komma ut helt och hållet. Återkommer förhoppningsvis med flera bilder.

Kramzi

2008-05-06 @ 07:04:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0